Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces waarbij uw website relevanter wordt gemaakt voor zoekmachines (zoals Google). Dit kan leiden tot een hogere ranking in Google, wat meer relevante bezoekers naar uw site betekent.

Als u niet het gewenste verkeer naar uw website krijgt, is het misschien tijd voor een beetje zoekmachine optimalisatie (SEO).

SEO is het proces van het optimaliseren van uw website zodat deze hoger scoort in Google. Hoe meer relevante bezoekers op uw site, hoe meer omzet u kunt maken en hoe beter uw bedrijf af is.

Website optimalisatie

Maar hoe optimaliseert u uw website? Hier volgen enkele tips:

1. Gebruik trefwoorden in de titeltags van al uw pagina’s. Zo worden ze gemakkelijker gevonden door gebruikers die specifiek naar die trefwoorden zoeken.

2. Zorg ervoor dat alle pagina’s op uw site titels en beschrijvingen (metatags) hebben die zijn opgenomen in Google’s index van webpagina’s, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden door zoekmachines.

3. Zorg ervoor dat elke pagina ten minste één interne link heeft naar een andere pagina op hetzelfde domein – dit helpt Google te zien dat er voldoende kwaliteitsinhoud op uw site staat en helpt de site hoger te scoren in de zoekresultaten.

4. Houd backlinks van andere sites in de gaten-Google hecht meer belang aan de kwaliteit van links dan aan de kwantiteit, dus zorg ervoor dat de uwe goed zijn! De specialisten van website linkbuilding kunnen u hierbij helpen, zij maken door middel van Artificial intelligence (AI) hoge kwaliteit Backlinks in hand geschreven artikelen op waardevolle websites.

5. Zorg ervoor dat uw site mobielvriendelijk is – Google heeft aangekondigd dat het vanaf april 2015 sites die niet mobielvriendelijk zijn gaat bestraffen, dus u moet een plan hebben om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

6. Gebruik 301 redirects voor alle oude URL’s die naar nieuwe verwijzen, zodat zoekmachines weten hoe ze de nieuwe pagina’s op uw site kunnen vinden.

7. Zorg ervoor dat uw site veilig is-Google heeft aangekondigd dat het vanaf januari 2017 sites met HTTPS hoger in de zoekresultaten zal rangschikken dan sites zonder, dus u moet een plan hebben om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

8. Gebruik schema markup voor lokale bedrijven of evenementen-Schema markup stelt Google in staat om meer te begrijpen over uw bedrijf, product of dienst en kan helpen de zichtbaarheid ervan in de zoekresultaten te vergroten.

9. Maak een Google Mijn Bedrijf-pagina: dit is een essentiële stap om uw website in de zoekresultaten te krijgen en stelt u in staat uw online aanwezigheid vanaf één plek te beheren.

10. Stel Google Analytics in-Google Analytics is een analysetool die informatie geeft over hoe gebruikers met uw site omgaan, zodat u verbeteringen kunt aanbrengen op basis van wat u uit deze rapporten leert.

 

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.