Kwaliteit backlinks om hoger te scoren in google

kwaliteit backlinks

Backlinks zijn een van de belangrijkste factoren

Kwaliteit Backlinks zijn een van de belangrijkste factoren die bepalen waar u staat in de Google zoekresultaten. Het maakt niet uit hoeveel Backlinks je hebt, als ze gezaghebbend en relevant zijn kom je hoger in Google’s SERP’s.

Kwaliteitsbacklinks zijn een ranking factor voor Google.

Backlinks hebben een direct effect op uw ranking in zoekmachines, en kunnen zowel goed als slecht zijn. Google gebruikt Backlinks om te bepalen welke sites vertrouwd en relevant genoeg zijn om hoger in de SERP’s (search engine results pages) te staan dan andere. Een site met veel links van hoge kwaliteit heeft meer kans op een hogere ranking dan een site zonder links.

Als u uw website probeert te optimaliseren voor een specifiek trefwoord of een specifieke zin, is het essentieel dat u Backlinks hebt van andere websites die inhoud delen die verband houdt met de uwe. Als u bijvoorbeeld een online dierenwinkel hebt die hondenvoer en traktaties verkoopt, dan zou het gunstig zijn voor uw bedrijf als mensen vanaf hun sites over honden of huisdieren naar de uwe zouden linken – en omgekeerd.

Google beloont u voor kwalitatieve Backlinks van gerenommeerde websites.

Google beloont u voor kwalitatieve Backlinks van gerenommeerde sites. Het algoritme van de zoekmachine van Google is ontworpen om websites van hoge kwaliteit te belonen en sites van lage kwaliteit met slechte inhoud, spammy backlinks en dunne inhoud te bestraffen.

Sites van hoge kwaliteit hebben een goede reputatie en zijn betrouwbaar

Google beloont u voor kwaliteitsbacklinks van betrouwbare sites die een goede reputatie hebben, gezaghebbend, betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Dit soort backlinks helpt uw site goed te scoren in de zoekmachines omdat ze Google vertellen dat uw website het verdient om bovenaan de resultatenpagina te staan.

Backlinks van spammy sites van lage kwaliteit kunnen een negatieve invloed hebben op uw ranking in zoekmachines.

Links van sites van lage kwaliteit kunnen uw ranking in de Google-zoekmachine schaden, maar links van spammy sites kunnen uw ranking nog meer schaden. Google heeft zelfs een officiële lijst gepubliceerd van linkschema’s en -praktijken waarvoor websites worden gestraft.

Elk van deze links wordt door de website in kwestie verwijderd wanneer deze een probleem ziet met zijn linkprofiel:

  • Links van irrelevante of slechte buren (bijvoorbeeld pornosites).

  • Links van websites die geen enkele autoriteit hebben over het onderwerp in kwestie of niet relevant zijn voor uw inhoud in enige zin anders dan gerelateerd aan sleutelwoorden die u hebt gebruikt in uw inhoud.

  • Links van websites die een slechte reputatie hebben bij gebruikers (bijv. bekend om het verspreiden van malware).

Backlinks zijn een teken van vertrouwen en autoriteit voor de zoekmachines.

Een backlink is een hyperlink die naar uw website verwijst. Wanneer een zoekmachine het web afspeurt, ziet hij die links en volgt hij ze om te zien wat er aan de andere kant staat. Als hij iets nuttigs en relevants vindt, zal hij u belonen met een betere plaats in zijn resultaten.

Zoekmachines gebruiken deze informatie om uw geloofwaardigheid te bepalen en ook hoe relevant uw site is voor de trefwoorden waarnaar gebruikers zoeken. Hoe meer backlinks naar uw site verwijzen, hoe groter de kans dat u goed scoort in Google (en andere grote zoekmachines).

Hoe relevanter de links zijn voor uw onderwerp, hoe groter de kans dat uw publiek ze nuttig vindt.

Hoe relevanter de links zijn voor uw onderwerp, hoe groter de kans dat uw publiek ze nuttig vindt. Links van sites met vergelijkbare onderwerpen helpen je te scoren op gerelateerde trefwoorden. Links van sites over ongerelateerde onderwerpen helpen je nergens voor.

Hoeveel backlinks heb je nodig? 

“Het aantal links naar een pagina is slechts één van de duizenden signalen die bij de ranking worden gebruikt”, zegt Google. “Om het speelveld gelijk te houden, hebben we algoritmes die zijn ontworpen om inhoud van lage kwaliteit, waaronder spam en linkconstructies, buiten beschouwing te laten.”

Met andere woorden, het maakt niet uit hoeveel backlinks je hebt, zolang ze maar van goede kwaliteit zijn.

Het maakt niet uit hoeveel backlinks je hebt, als ze gezaghebbend en relevant zijn kom je hoger in de SERP’s van Google.

Google is op zoek naar kwalitatieve backlinks. Maak je geen zorgen over hoeveel backlinks je hebt, als ze gezaghebbend en relevant zijn kom je hoger in de SERP’s van Google.

Wat betekent “kwaliteit”? Nou, er zijn geen vaste regels die bepalen wat een kwaliteitssite is, maar er zijn enkele richtlijnen die je kunt volgen om de beste resultaten van je inspanningen te krijgen:

  • Autoriteit van de site die naar u linkt

  • Relevantie van de linktekst die op die website wordt gebruikt

  • Kwaliteit van de inhoud van de pagina waarnaar gelinkt wordt (niet alleen keyword stuffing!)

We hopen dat dit artikel u enig inzicht heeft gegeven in hoe u links naar uw website bouwt, en waarom links belangrijk zijn voor SEO. Als je hoger wilt scoren in de Google SERP’s, dan raden we je aan de strategieën te gebruiken die we hierboven hebben geschetst voor het bouwen van kwalitatieve backlinks. We raden u ook aan een tool als Ahrefs te gebruiken, zodat u gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel backlinks uw concurrenten in de loop der tijd hebben opgebouwd.

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.