Bovenaan in de zoekmachine met linkbuilding

Backlinks zijn links naar uw website vanaf andere websites. Een backlink is een manier waarop andere mensen Google en andere zoekmachines vertellen dat uw website een bezoek waard is. Het is alsof iemand zegt: “Hé, deze site is cool! Die moet je bekijken!” Wanneer u backlinks krijgt van andere sites, zeggen die sites dat u hun bezoekers (en dus potentiële klanten) iets waardevols te bieden hebt.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link van de ene website naar de andere. Hoe meer kwalitatieve links er naar uw site verwijzen, hoe hoger uw site scoort in de resultaten van zoekmachines. Backlinks zijn niet de enige factor die Google gebruikt om websites te rangschikken, maar ze zijn zeer belangrijk en waarschijnlijk de belangrijkste als u goed wilt scoren in zoekmachines.

De meest gebruikelijke manier om backlinks te krijgen is door te gastbloggen op andere websites en artikelen te schrijven op diverse Blogs.

Echter kost dit heel veel tijd en je moet ook maar een goed artikel kunnen schrijven.

Je kunt ook backlinks krijgen door mentions of vermeldingen van je merk te krijgen op social media platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.dit gaat sneller maar de waarde is niet zo groot als je een backlink plaatst op een blog.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Een backlink is een link van een andere website naar de uwe. Hoe meer backlinks u hebt, hoe groter de kans dat Google uw site als betrouwbaar en relevant beschouwt.

Maar het gaat niet alleen om de kwantiteit: ook de kwaliteit van uw backlinks is van belang. Een link van een gezaghebbende nieuwssite geeft u bijvoorbeeld meer geloofwaardigheid dan een link van de persoonlijke blog van oom Harry.

daarom is het belangrijk om backlinks te krijgen van websites met een hoge Domain Authority (DA) of Domain Rating (DR) waarde, wij adviseren daarom ook alleen links te verkrijgen van websites met een waarde hoger dan 50, maar het liefst hoger dan 80.

De Website linkbuilding specialisten gebruiken daarom dan ook in meer dan 80% websites met een minimale waarde van DA/DR 80 en niet alleen een backlink, maar via een handgeschreven artikel waarvan de inhoud refereert aan de website waar de backlink naar toe verwijst.

Hoe kan ik kwalitatieve backlinks krijgen?

  • Benader Influencers

Goede backlinking is een van de belangrijkste aspecten van SEO. Het kan u helpen uw website te ranken en de populariteit ervan te vergroten, zelfs als het nog geen gevestigd merk is. De eerste stap naar het opbouwen van een succesvolle linkbuildingstrategie is het benaderen van beïnvloeders in uw branche en hen vragen om naar u te linken in ruil voor iets terug 

  • Creëer een Website linkbuilding Strategie

Zodra u niet in de mogelijkheid bent om influencers te benaderen of zelf blog artikelen te schrijven, kunnen de specialisten van Website linkbuilding u helpen met het aanmaken van een Artificial intelligence (AI) Website linkbuilding Strategie die het mogelijk maakt om hoge kwaliteit backlinks naar uw website toe te laten linken, die zal helpen het verkeer te doen toenemen terwijl u hoge kwaliteitsnormen voor uw pagina’s handhaaft. Bij elke linkbuilding strategie ontvangt u een compleet rapport zodat u kunt zien wat voor soort links er naar pagina’s wijzen die qua inhoud en doel vergelijkbaar zijn met de uwe, zonder dat u daar zelf enige moeite voor hoeft te doen en zonder dat u zelf ook (spammy) backlinks gaat aanmaken, anders zouden er later conflicten kunnen ontstaan.

De backlinks op uw website hebben een positief effect op de SEO.

Backlinks zijn de kern van zoekmachineoptimalisatie. Het gaat erom uw website hoger in de zoekresultaten te krijgen, dus u wilt ervoor zorgen dat die backlinks Google vertellen dat uw website belangrijk is voor het web.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik een artikel schrijf over hoe je geld kunt besparen op boodschappen. Als ik andere websites noem die soortgelijke artikelen hebben geschreven, geef ik hen krediet voor hun werk, wat Google laat zien dat mijn inhoud waardevol is omdat het verwijst naar andere websites met goede informatie. Dit helpt mijn eigen site hoger te scoren in de zoekresultaten!

Als u de zichtbaarheid van uw website in zoekmachines wilt vergroten, is het belangrijk dat u begrijpt hoe backlinks SEO beïnvloeden. Hoe meer kwalitatieve backlinks van hoge DA / DR websites er op uw website zijn, hoe hoger uw positie in de SERP’s (Search Engine Results Pages) van Google zal zijn.

Vragen over kwalitatieve backlinks?

Contact ons